Rally team & pronájem WRC vozů
English
Rally Team Profiko
Profiko logo

Alespoň jeden důvod k radosti

6.12.2002
Moc důvodů k veselí neměli v Meclovském Profiko Rally Teamu. Ze tří aut na startu pokračovalo v sobotu jediné a to ještě jen několik vložek. A přece, jeden důvod k radost přeci jenom byl, ale o tom až dále…

Alespoň jeden důvod k radosti

Jako první opustila startovní pole Kateřina Trojanová s Markétou Foglarovou. U jejich nové felicie vypustil duši motor dříve, než jim mohl být změřen, byť jediný čas. Do jejich nového auta, tak před sprintem v Okříškách bude zabudován nově repasovaný motor, tak snad populární sestra ještě populárnějšího bratra bude moci konečně ukázat co v ní je.

Vlajkovou lodí týmu je posádka Karla Trněného, vedle kterého se střídají Václav Pritzl a Stanislav Kafka, ten bude mít svoji premiéru právě v Okříškách v corolle WRC. Na Šumavě jel Trněný s Pritzlem a loňským subaru sk. N. Jejich stroj přes výraznou modernizaci nemůže stačit motoricky výkonnějším vozům mitsubishi na vložkách “leteckého” typu, což byl případ první šumavské vložky a okruhu u Klatov. “První vložka bylo úplné letiště a také na okruhu se “myšákům” nemůžu se svým autem rovnat. Naopak Boříkovy mi sedly a hned to bylo na čase vidět. Byla to klasická vložka a v cíli jsme byli šestí v enkách a dvanáctí absolutně, tak nějak bych si naše umístění představoval. Chvíli nás dokonce ve výsledcích uváděli jako vítěze s náskokem půl minuty na Vaška Pecha, ale tomu snad nevěřili ani sami časoměřiči… Zatímco na druhém okruhu jsme opět byli “biti”, v polovině poslední vložky jsme proti svému prvnímu času jeli o 7 vteřin rychleji, pak se poroučelo turbo a bylo po závodech. V té chvíli jsem si již zvykl na rozdíl mezi corollou, se kterou jedem sprinty a subaru. V Okříškách si se Standou Kafkou určitě budeme chtít spravit chuť.”

Alespoň jeden důvod k radosti

Poslední kdo držel prapor týmu, další dámská posádka na felicii, Miluše Davidová s Petrou Lesniakovou sice odstartovala do druhé etapy, ale po dvou zrušených vložkách se jim na další porouchala převodovka, takže opět neviděly cíl...

A kde je ten jediný důvod k radosti? Hledat jej musíme na úplné špici výsledkové listiny. Domácí vítězná posádka Karel Trojan – Jan Možný totiž startovala na voze Toyota Corolla WRC zapůjčeném právě od PROFIKO RALLY TEAMU, takže to byla taková malá náplast na šumavské bolístky.

Milan Hauer, www.motorsport-review.cz

Autorem fotografií je Petr Frýba.

Kontakt

Karel Trněný

e-mail: trneny@profiko.cz
tel.: 602 414 038
fax.: 379 427 710

Partneři

Profiko – Váš dodavatel oken a stavebního kování
Porsche Smíchov
2011 © PROFIKO stavební kování, spol. s r. o. Vytvořilo studio WEB&DTP.