Rally team & pronájem WRC vozů
English
Rally Team Profiko
Profiko logo

Katka Trojanová zářila

3.10.2002
Zatímco Karlu Trněnému se v Příbrami nedařilo a ze soutěže nakonec odstoupil, Kateřina Trojanová zopakovala skvělý výsledek z Krumlova a opět vybojovala druhé místo.

Katka Trojanová zářila

První nepříjemností, která Trněného potkala bylo rozhodnutí ředitelství soutěže o zamítnutí žádosti o změnu startovního času. “Nejde ani tak o to, že nás nechali startovat podle relativně vysokého čísla, ale spíše o to, že jiné posádce vyhověli a myslím, že jak jejich, tak i naše žádost byla oprávněná. Asi tu platí na každého jiný metr”, pokrčil rameny Karel Trněný. Na trať se tedy vydal jako devatenáctý. Hned na první vložce se projevily problémy s nízkým tlakem oleje v mezinápravovém diferenciálu a tomu odpovídaly i časy za hranicí dvacátého místa. V servisu se mechanici snažili závadu odstranit, nebyli však úspěšní a tak, když selhala i snaha o vypůjčení potřebného dílu posádka Škody Octavie WRC EVO II před devátou rychlostní zkouškou odevzdala jízdní výkaz. “S autem se nedá jet. Jde vlastně o podobný problém po kterém v Blovicích havaroval Standa Chovanec a který Karla potkal v Kopné. Auto se chová tak, jako by ho někdo popadl za zadek a šoupnul s ním někam do strany, jízda už neměla nic společného se sportem, byl to boj o život”, říkal po odstoupení spolujezdec Václav Pritzl. Zisk priority pro příští rok se tak vzdálil a poslední šanci si jí vybojovat budou mít v Třebíči.

Katka Trojanová zářila

Podstatně lépe se dařilo Kateřině Trojanové a Janě Pluhařové s jejich felicií. Na úvodní vložce plně využila šance, kterou jí dalo vysoké startovní číslo a na osychající trati zajela skvělý druhý čas za nejrychlejším Bryndou. Přestože o sobě tvrdí, že úvodní vložky jí obvykle nevycházejí, tentokrát do soutěže vstoupila tou správnou nohou a krok se špičkou třídy držela i v dalším průběhu. Vždyť během sobotních dvanácti rychlostních zkoušek se jen dvakrát nevešla mezi nejrychlejší trojici a po zásluze byla po prvním dnu na druhém místě ve své třídě. Spolujezdkyně Jana Pluhařová hodnotí první den takto: “Začátek byl super jen poslední 4 vložky nám vypadávala dvojka, jsme druhé a chceme to zítra dojet, jenom aby vydržela převodovka a slečna řidička se moc snažila”. Vypadávající dvojka komplikovala dívčí posádce život i v neděli a tak jim přišlo vhod zrušení nejdelší třinácté vložky. Na zbývajících třech měřených úsecích si své umístění bez potíží udržely, zvláště když na poslední erzetě zajely opět druhý nejrychlejší čas své třídy. “Ještě jsem se tak pěkně nesvezla”, zářila spokojeností Kateřina v cíli: “Od začátku jsem měla dobrý pocit. V sobotu nám praskl šroub na těhlici, to mechanici opravili na jedničku a pak převodovka. Musím se omluvit i divákům, protože to vypadalo, že se učím řadit, až se za to stydím. Když jsem se naučila, jak dvojku nepoužívat, tak to bylo super. Jsem ráda, že nám to vyšlo. Janě jsem před třemi nedělemi slíbila jako dárek k narozeninám, že dojedeme dobře, tak jsem ráda, že to vyšlo a já mohla splnit dané slovo. Jo a obrubníky jsem objížděla velkým obloukem”, dodává Kateřina s úsměvem a odkazem na nešťastné odstoupení hned na začátku Barum rallye, kterou letošní druhé umístění na stupních pro vítěze posunulo na čtvrté místo v tabulce třídy A5 se ztrátou dvou bodíků na zatím třetího Martina Turečka. Jaké umístění jí a Janě Pluhařové bude patřit na konci roku budeme vědět až po skončení Horácké rallye v Třebíči. Ještě před tím však pojedou v Sosnové sprint a i tam mají slušné umístění na dosah.

Katka Trojanová zářila

Kontakt

Karel Trněný

e-mail: trneny@profiko.cz
tel.: 602 414 038
fax.: 379 427 710

Partneři

Profiko – Váš dodavatel oken a stavebního kování
Porsche Smíchov
2011 © PROFIKO stavební kování, spol. s r. o. Vytvořilo studio WEB&DTP.