Rally team & pronájem WRC vozů
English
Rally Team Profiko
Profiko logo

Trněný má první věnec

6.9.2002
První umístění na stupních vítězů při Rallye Böttcher ve Vyškově bylo je pro Karla Trněného potvrzením správnosti nastoupené cesty. Jeho souboj o vteřinky s Tomášem Vojtěchem ve druhé polovině soutěže patřil k tomu nejzajímavějšímu co soutěž nabídla. Také páté místo Kateřiny Trojanové znamenalo vyrovnání jejího nejlepšího výsledku ve sprintech, kterého dosáhla v Brně.

Trněný má první věnec

Poté, co auto na Kopné Karla Trněného pořádně zlobilo, prošlo důkladnou repasí a opravou, čemuž napomohlo i přeložení Rallye Příbram. Ve Vyškově se mělo vše ještě naposledy odzkoušet před Barum rallye. Od první vložky se spolu s Václavem Pritzlem drželi na pátém místě. První výsledkovou vlaštovkou byl třetí čas na poslední vložce prvního kola, což je spolu s velkou ztrátou Štěpána Vojtěcha, dostalo do boje o třetí místo, na kterém byl dosud Tomáš Vojtěch. “Zkoušíme auto, je nově poskládané a jedeme v klidu. Na první vložce jsme ztratili. V místech, kde se dalo vydělat jsem se do toho tolik neopíral. Na dvojce to bylo, lepší a na třetí jsem se začínal chytat. Chovanec s Hrdinkou jedou hodně rychle a pro mě je důležité vědět jak jedeme za nimi. Rýsuje se souboj o třetí místo, tak do toho půjdeme a pokusíme se Tomáše Vojtěcha dohonit. Rád bych vyzkoušel jiné pneumatiky, na starších ztrácím ve výjezdech a nevím, co si můžu a nemůžu dovolit”, říkal Karel v servisu v polovině soutěže a na otázku týkající se ztracené důvěry k autu na Kopné se smíchem odpovídá: “Na důvěře k autu pracuju”. V podobném duchu se vyjadřoval i Václav Pritzl: “Jedeme v klidu a zvykáme si čím dál tím více. Důvěra k autu se Karlovi čím dál tím víc vrací. Staňa a Tomáš jsou daleko, ale Vojtěcha zkusíme”. Spokojený byl i druhý spolujezdec Stanislav Kafka, který byl v souladu s plánem přesunut na této soutěži do “týlového zabezpečení”: “Vypadá to, že auto po problémech na Kopné jede dobře. Byl čas to dát dohromady otestovat a vyzkoušet. Výsledek na třetí vložce už byl dobrý a ve druhém kole snad ještě kluci přidají. Jsem spokojený a jako generálka na velké závody se nám to líbí.”

Trněný má první věnec

Jak řekli tak i udělali. Na čtvrté vložce se zlepšili o sedm vteřin, což na Tomáše Vojtěcha zatím nestačilo, ale na další rychlostní zkoušce jej již dokázali porazit. Rozhodnout se mělo na poslední nejdelší šesté erzetě. Tam jejich octavia proletěla cílem jako druhá nejrychlejší a na svého rivala z Liberce najela 4,5 vteřiny. Na bednu chybělo ještě devět desetin. To však trvalo jen do té chvíle, než si všimli, že dosavadní nejrychlejší jezdec Tomáš Hrdinka výrazně zpomalil a nakonec i odstoupil. Jeho smůla nakonec přinesla do tábora Profiko Rally Teamu radost v podobě poháru za třetí místo. "Se třetím místem jsem spokojený, i když to mohlo být lepší. Prohráli jsme souboj o druhé místo o devět desetin. Pro nás to tady byla generálka před Barum rally, protože ve sprintech nás odepsali techničtí komisaři již dříve. Vyzkoušeli jsme auto a dokázali držet krok s konkurencí, takže jsme spokojení. Důležité je, že když jsme si řekli, že zatáhneme, tak to bylo vidět. Dosažené časy mě uspokojují a mám dobrý pocit. " říkal v cíli Karel a měl proč být spokojený, vždyť ve druhém kole se zlepšil o více než 28s.

Trněný má první věnec

Cíl viděla i Katka Trojanová s Janou Pluhařovou na felicii, přestože ani tentokrát se jim nevyhnuly technické problémy a diváky jistě pobavila i jízdou na dvou kolech. “První vložku zkoním vždycky. Chvilku mi to trvá než se rozjedu. Na dvojce nám začala vypadávat dvojka snažila jsem se jí přidržovat, ale občas potřebuji obě ruce na volantu, takže to bylo těžké. Líbí se mi šotolina a také vojenský prostor je na suchu pěkný, na vodě by to bylo hodně nebezpečné, zatím to vypadá, že pršet nebude”, a skutečně o vodě nebylo ani vidu ani slechu, takže s výjimkou potíží s převodovkou mohla v poklidu dokončit na šestém místě ve třídě A5. Svá slova o tom, že jí šotolina sedí dokázala i pátým časem na poslední vložce. “Jsem ráda, že jsem to dotáhla do cíle, pořád jsou místa kde jsem zbytečně vyměkla, ale chce to se pořád učit. Jednou jsme jely po dvou kolech, ale vrátilo se to správně na všechny čtyři. Spokojená jsem na půl a určitě se to dá jet rychleji. Hlavně že jsme v cíli”. Katčina slova doplňuje i spolujezdkyně Jana Pluhařová: “Ještě že se nejede víc vložek. Vedle dvojky začala ke konci vyskakovat i trojka. Na této technické trati to jsou hodně používané rychlosti a bez nich se nedá jet. Uvidíme jak dojedeme na rampu a zpátky. Mám radost i z toho jak dojel Karel. Už si to zasloužil a je dobře že je na bedně.”

Obavy o osud převodovky se nakonec ukázaly liché, takže felicii dámské posádky nakonec nalézáme ve výsledcích na pátém místě třídy A5. Letos potřetí bodovaly a bodový zisk je posunul na osmé místo třídy, ve které doposud dokázalo bodovat téměř neuvěřitelných 25 jezdců.

Kontakt

Karel Trněný

e-mail: trneny@profiko.cz
tel.: 602 414 038
fax.: 379 427 710

Partneři

Profiko – Váš dodavatel oken a stavebního kování
Porsche Smíchov
2011 © PROFIKO stavební kování, spol. s r. o. Vytvořilo studio WEB&DTP.