Rally team & pronájem WRC vozů
English
Rally Team Profiko
Profiko logo

Trněný po chybě čtvrtý absolutně, Trojanová útočila na bednu

29.5.2002
Pouhý týden po Krumlovské soutěži se v plné sestavě představil Profiko rallye team i v Brně. Stálou “sprinterskou” trojici Karel Trněný, Katka Trojanová a Miluše Davidová doplnil se Subaru Impreza Michal Vandělík.

Trněný po chybě čtvrtý absolutně, Trojanová útočila na bednu

Na samém začátku úvodní vložky skončily medailové naděje posádky startující s vlajkovou lodí týmu, corollou WRC. V hodinách ztratili Karel Trněný se Stanislavem Kafkou téměř tři čtvrtě minuty což je ztráta, která na krátké soutěži a v konkurenci, jaká se v Brně sešla, nedá dotáhnout. “Udělal jsem chybu po které následovaly hodiny a zhasnul nám motor. Než se podařilo auto znovu nastartovat, uběhlo moře času. Standa to pak počítal a vyšlo mu zhruba 42 vteřin, což je obrovské manko. Na dvou následujících vložkách jsme zkusili “zatáhnout” a přestože jsme dvakrát byli nejrychlejší, jednoduchým výpočtem nám vyšlo, že by soutěž musela mít asi padesát erzet, aby se nám podařilo ztrátu smazat, ato ještě v ideálním případě. Zbytek soutěže jsme už jeli bez tlaku na výsledek a věnovali se dalšímu seznamování s autem”, vysvětloval v cíli Trněný, který se po třech soutěžích zatím dělí o páté místo s Emilem Trinerem.

Trněný po chybě čtvrtý absolutně, Trojanová útočila na bednu

Úspěchem v Krumlově povzbuzená Katka Trojanová spolu s Janou Pluhařovou sahala před polovinou soutěže po jednom z věnců určených prvním třem posádkám v cíli. O třetí místo za vedoucím duem Handl a Brynda statečně bojovala s Poživilem, Kuldou a Plškem. Před druhým průjezdem Tišnovskou vložkou se jí to i podařilo, aby pak po chybě skončila děvčata i s felicií v lese, kde ztratila zhruba 1,5 minuty. Smutná Katka pak vysvětlovala: “Bylo to v místě kde nebyli žádní lidé a tak musela Jana ven z auta a pomoct mu zpátky na silnici. Moc mě to mrzí, protože konkurence zde byla veliká a my jsme přesto mohly skončit i druhé”. Mechanici budou mít práci s drobnými kosmetickými úpravami auta, ale bude je jistě hřát potěšení, že v posledním průjezdu nejdelší vložky zajely Katka s Janou skvělý druhý čas ve své třídě, což při náročnosti této zkoušky dokazuje jezdecké kvality posádky i auta.

Trněný po chybě čtvrtý absolutně, Trojanová útočila na bednu

Do cíle úspěšně dorazily i zbývající posádky týmu. Miluše Davidová a Petra Lesniaková s felicií i Michal Vandělík se zkušeným Hynkem Středou na subaru si domů si vezou body za umístění ve svých třídách.

Kontakt

Karel Trněný

e-mail: trneny@profiko.cz
tel.: 602 414 038
fax.: 379 427 710

Partneři

Profiko – Váš dodavatel oken a stavebního kování
Porsche Smíchov
2011 © PROFIKO stavební kování, spol. s r. o. Vytvořilo studio WEB&DTP.