Rally team & pronájem WRC vozů
English
Rally Team Profiko
Profiko logo

V Profiku byla spokojenost jen s octaviemi

16.7.2004
Profiko Rally Team měl na Bohemii vedle dvou octavií WRC ve službách OMV Rally Teamu, ještě další čtyři želízka v ohni. Do cíle nakonec po „epidemii“ prasklých hnacích hřídelí a poloos dorazily právě jen obě octavie.

V Profiku byla spokojenost jen s octaviemi

Nezvykle vysoký počet posádek se postavilo na start Rallye Bohemia pod hlavičkou Profiko Rally Teamu. Tradiční zástupce, kterými je jeden z favoritů F2 Jaroslav Vančík, tentokrát s Billy Latifem a Jiřího Kulhana s Milanem Liškou mladším, doplnili Josef Dunovský s Danielem Střelcem a Jiří Brož s Tomášem Prokorátem.

V Profiku byla spokojenost jen s octaviemi

Jaroslav Vančík po úspěchu v domácím sprintu na Kopné přijel obhajovat vítězství ve F2 z Českého Krumlova a vedení ve F2. Dříve než stihl vůbec ukázat v čem je jeho síla, připsal si po defektu na asi nejkrásnější rychlostní zkoušce vedené po okraji krajského města Liberce velkou ztrátu. Tři a půl minuty po defektu pneumatiky by nemusely být nijak hrozivé, kdyby hned na následujícím měřeném úseku nepraskl u jeho felicie stálý převod a posádka, na kterou u tratě čekalo neuvěřitelné množství diváků, musela odstoupit dříve, než si mohla jejich podporu vychutnat.

V Profiku byla spokojenost jen s octaviemi

Jen o jednu rychlostní vložku dále dojel Jiří Brož, třetí muž loňské Rallye Bohemia ve třídě A5. Také tentokrát se velký milovník rockové muziky a šikovný mechanik, který neváhá v případě potřeby vyrazit na druhý konec republiky a pomoct v dílnách Profiko Rally Teamu s přípravou octavií WRC pro Karla Trněného a Karla Trojana, vyjel na svojí domácí soutěž stejně jako vloni se Škodou Felicia 1,4 Kit Car. Před startem byl hodně nespokojen se startovním číslem 128, které si nejen podle svého názoru nezasloužil a v průběhu soutěže svá slova dokazoval tím, že se pohyboval ve výsledcích až o sedmdesát míst výše, než na jakém startoval. Přestože dlouhá pauza za volantem soutěžního auta se musí projevit, pohyboval se v první pětici své třídy a po třetí rychlostní zkoušce, kterou považuje za nejhezčí úsek celé soutěže byl dokonce třetí. Z těsného souboje o druhé až páté místo ho odstranil prasklý unašeč na páté rychlostní zkoušce. Podle jeho slov by se ještě letos měl za volantem objevit, ale spíše v zahraničí. Uvažuje o startech v Maďarsku a Polsku a možná i na jihu Evropy.

Zatímco Jiří Brož startoval naposledy v minulém roce, Josef Dunovský chyběl na tratích našich soutěží ještě o rok déle. Start na Bohemii si však ujít nenechal. Spolu s Danielem Střelcem jeli s Hondou Civic 1,6 VTi ve třídě N 1600. Také oni se zařadili do početné řady „obětí“ krásné, ale náročné liberecké rychlostní zkoušky. Při druhém průjezdu nevydržela poloosa jejich hondy a museli odstoupit ze sedmého místa ve své třídě. Přesto se, podle zpráv ze servisní zony, oba výtečně bavili a jízdu si užívali.

Posledním členem Profiko Rally Teamu byla posádka VW Polo v nejslabší třídě N1 Jiří Kulhan – Milan Liška mladší. Jejich pouť kilometry rychlostních zkoušek skončila až neuvěřitelně brzy, když u tohoto auta téměř tradiční porucha unašeče zastihla bílé polo přímo na vrcholu přemostění v areálu v Sosnové. Jiří Kulhan tak mohl vysvléknout kombinézu a plně se věnovat přípravám k odjezdu na dovolenou, kterou právě kvůli startu Rallye Bohemia odložil.

Jedinou radostí členů týmu tak zůstaly obě Škody Octavia WRC připravované ve firmě Profiko, se kterými Karel Trněný s Václavem Pritzlem a Karel Trojan opět s Danem Vodičkou úspěšně absolvovali všechny předepsané kilometry rychlostních zkoušek a v barvách OMV Rally Team obsadili páté a deváté místo. Nyní všechny čeká hektické období, ve kterém se bude jeden stroj připravovat pro Karla Trněného na Agropa rallye v Pačejově, kde bude spolu s Václavem Pritzlem hájit dvoubodové vedení v seriálu rallysprintů. Druhá část týmu vyrazí do Bulharska, kde bude s další octavií WRC startovat Jasen Popov, druhý muž nedávné evropské dvacítkové Rallye Albena. Vedle toho budou pokračovat práce na stavbě třetího vozu.

Kontakt

Karel Trněný

e-mail: trneny@profiko.cz
tel.: 602 414 038
fax.: 379 427 710

Partneři

Profiko – Váš dodavatel oken a stavebního kování
Porsche Smíchov
2011 © PROFIKO stavební kování, spol. s r. o. Vytvořilo studio WEB&DTP.