Rally team & pronájem WRC vozů
English
Rally Team Profiko
Profiko logo

Profiko se štítem i na štítě

30.6.2005
Stejně jako se v životě střídá dobré s tím horším, střídaly se skvělé výsledky posádek a vozů Profiko Rally Teamu, s těmi méně úspěšnými, nebo dokonce smolnými. K těm prvním se dá počítat vítězství Tamáse Túriho v Košicích, nebo souboj Karla Trněného a Emila Trinera na Kopné. Jednoznačně smolný byl naopak Krumlov, nebo i nedávno skončená Szombathely Rallye v Maďarsku.

Profiko se štítem i na štítě

Na Krumlov radši zapomenout

Čtvrté místo na Matador Rallye Tatry povzbudilo Karla Trněného před startem na Seat Rallye v Českém Krumlově. Ale ouha, již na úvodní Tisovce si Karel spolu s Václavem Pritzlem připsali až šestý čas. To byla hodně studená sprcha. Z tankovací zony hlásili do servisu problémy se spojku s tím, že se pokusí absolvovat další dvě erzety, které zbývaly do příjezdu do servisní zony. Jenže start druhé vložky zvané Přídolí byl do kopce a to bylo na unavenou spojku moc. Octavia sice ještě kus pokračovala stylem přískokem vpřed, aby nakonec před dalším výjezdem zůstala bezmocně stát. Soutěž pro Karla s Václavem skončila. Na stejné vložce praskla poloosa u lanceru EVO VII Viktora Szabo. Jezdec tak mohl zapomenout na slušný výsledek, který se po osmém času na Tisovce mezi produkčními vozy začínal rýsovat. A do třetice všeho zlého potkala smůla Jiřího Kulhana. Po první rundě byli s Milanem Liškou na třetím místě ve třídě N1, s minimální ztrátou na příčku stříbrnou. Osudným se jim stalo stejné místo, které vyřadilo i Jana Kopeckého. O velký kámen se zdeformoval disk kola natolik, že utrhl brzdič, takže další pokračování nebylo možné. Soutěž teprve začínala nabírat obrátky a u Profika se již balily stany.

Profiko se štítem i na štítě

Nádherný souboj Trněného a Trinera na Kopné

Impromat Rallysprint Kopná dal na zklamání z Krumlova rychle zapomenout. Profiko Rally Team tradičně nasadil octavii s Karlem Trněným, jehož tentokrát doplnil Stanislav Kafka. Druhý vůz byl připraven pro Emila Trinera. A právě Emil s Karlem svedli na technicky náročných tratích v okolí Slušovic neuvěřitelně napínavý souboj o bronzovou příčku. Nakonec se radoval Karel Trněný, ale o tom se rozhodlo až na poslední rychlostní zkoušce. Rozdíl mezi oběma octaviemi po celodenním závodění činil 2,8 vteřiny. Třetím zástupcem Profika byl na Kopné Jiří Brož se Škodou Felicia 1,3 Kit Car, letos střídající pozici mechanika a závodníka v rallysprintech. Rovněž pro něj platí tvrzení o výsledkové houpačce. Při svém první letošním startu v Okříškách sahal dokonce po bronzu ve třídě A5. Nakonec mu, spolu se sněhem, naděje roztála a skončil šestý. Pelhřimov skončil dříve, než se Jiří stačil rozjet a na Kopné vypověděl službu stařičký motor.

Profiko se štítem i na štítě

Vítězné Košice

V metropoli východního Slovenska v Košicích pokračoval maďarský šampionát a chybět samozřejmě nemohl ani jeden z favoritů Tamás Túri se Škodou Octavia WRC. První den vyhrál čtyři ze sedmi rychlostních zkoušek a tak do druhé etapy vyrážel z první příčky a náskokem půl minuty. Tento náskok druhý den ještě o deset vteřin zvýšil a dojel si pro zasloužené vítězství, kterým opět oživil naděje na obhajobu maďarského titulu. Dokonale tak napravil předchozí neúspěch.

Profiko se štítem i na štítě

Příliš krátké svezení na šotolině

A opět tu máme výsledkovou houpačku. Šotolinová Szombathely Rallye přinesla zklamání v podobě odstoupení. Tamás Túri byl po dvou rychlostních zkouškách na druhém místě. Na následujícím měřeném testu, ale po jednom ze skákacích horizontů doskočil mimo trať. Ztráta čtyřiceti vteřin nebyla příjemná, vždyť sebou přinesla pokles na deváté místo. Horší však bylo, že v servisní zoně se původně mírné poškození ukázalo býti závažnějším, takže následovalo druhé letošní odstoupení a nulový bodový zisk. Zvětšila se i ztráta na zatím vedoucího Benika, která nyní činí 23 bodů. I tak drží Túri třetí příčku v mistrovství Maďarska.

Jaká bude Bohemia?

Na start nadcházející Rallye Bohemia se postaví opět Karel Trněný s Václavem Pritzlem. Osmnáct bodíků z pěti doposud odjetých soutěží MMČR jim zatím stačí na třinácté místo průběžného pořadí. Vzhledem k předpokládané neúčasti na Barum rallye mají před sebou již jen tři soutěže a tak budou mít případné body z Bohemie velkou cenu a budou rozhodovat o konečném umístění v českém šampionátu dvoudenních soutěží. Slibný čas z Krumlova bude chtít potvrdit Viktor Szabo, čím dál si zvykající na velké enko. Konečně pořádné svezení si od Bohemky slibuje i Jiří Kulhan. Pracovní zaneprázdnění jej nepustilo na start Valašky ani Matadoru a o tom, jak dopadl v Krumlově píšeme výše. Dokončení téměř domácí soutěže by bylo pro Jiřího výrazným povzbuzením do dalších startů. Pokud je pro Jiřího Kulhana Bohemka téměř domácí soutěží, pak další Jiří (Brož) je na tratích naší druhé největší soutěže jako doma. Vždyť bydlí nedaleko Turnova a v minulosti již dokázal na této soutěži vybojovat nejeden pohár a nebránil by se podobnému výsledku ani letos.

Milan Hauer, www.motorsport-review.cz

>

Kontakt

Karel Trněný

e-mail: trneny@profiko.cz
tel.: 602 414 038
fax.: 379 427 710

Partneři

Profiko – Váš dodavatel oken a stavebního kování
Porsche Smíchov
2011 © PROFIKO stavební kování, spol. s r. o. Vytvořilo studio WEB&DTP.